Naar jaarlijkse traditie stelt Vorselaar tijdens de eindejaarsperiode de kerstornamenten tentoon. De 27 kerstcreaties van verenigingen, scholen en buurtwerkingen werden gebundeld in een handige wandelfolder en worden tentoongesteld tot 5 januari 2014.

De eindejaarsperiode wordt in de gemeente Vorselaar op een unieke wijze gevierd. Verenigingen, scholen en buurtwerkingen werken ieder een eigen kersttafereel uit voor de openluchttentoonstelling. Dit jaar staan de kerstornamenten in het teken van échte en alternatieve kerststallen. Maar liefst 27 creaties staan tot 5 januari tentoon.

 

De Vorselaarse cultuurraad bundelde alle werken in een handige wandelfolder. Deze folder is gratis beschikbaar in het gemeentehuis en bij enkele lokale handelaars. In de folder staat een wandelroute uitgestippeld, zodat ook bezoekers buiten Vorselaar alle taferelen kunnen vinden. Aan de kerstornamenten zelf hangen infobordjes met meer informatie over de uitvoerders en het achterliggende idee.

 

Begeleide tochten

Op 26 december en 28 december worden de kersttaferelen extra in de kijker gezet met twee gezamenlijke uitstappen langs de ornamenten. VVV Toerisme organiseert op 26 december een begeleide wandeltocht. Onder muzikale begeleiding wordt er gewandeld langs de ornamenten in het dorpscentrum. In de tuin van de pastorie wordt het kerstspel ‘De schoonste nacht van Menneke Mans’ opgevoerd. De gratis wandeling is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen en start aan het Buurthuis om 18u.

Zaterdag 28 december rijdt er tussen 16u en 21u doorlopend een treintje doorheen Vorselaar. Het treintje rijdt langs de ornamenten naar de kerststallen. Passagiers kunnen op verschillende locaties op- en afstappen voor een hapje of drankje. Het treintje vertrekt op Pleintje Heikant en werkt lussen af langs het uitgestippelde parcours tot 21u.